Cu VertiSal

Actualizări program salarii VertiSal
VertiSal Actualizarea 060 din 03.02.2013
*A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112 si 205, pus la dispozitie de ANAF (D112_31012013.zip si d205_31_01_2013.zip/04.10.2012).

VertiSal Actualizarea 059 din 30.01.2013
*A fost adaugata pe Listare>>Adeverinte, "Adeverinta impozit". Aceasta inlocuieste incepand cu anul 2012 fisa fiscala care se transmitea salariatului, fiind reglementata de Codul Fiscal.
*A fost imbunatatita solutia de validare a D205 si D112, astfel incat selectia tipului declaratiei sa fie facuta automat.

VertiSal Actualizarea 058 din 20.01.2013
      *A fost adaugata Declaratia 205, "DECLARATIE INFORMATIVA privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit".
      Acces din Raportari>>Declaratia 205.
      Aplicatia permite :
            -preluarea automata a datelor operate in programul VertiSal in cursul anului (sursa A),
            -importul datelor din fisierul XML atasat Declaratiei 205 completate in alte aplicatii (sursa I),
            -adaugarea manuala a datelor (sursa M)
            -crearea fisierului PDF cu XML atasat pentru a fi raportat catre ANAF (similar declaratiei D112).
            -crearea unui fisier .txt care poate fi importat in PDF-ul inteligent pus la dispozitie de ANAF, daca doriti sa transmiteti fisierul pentru a fi completate date despre venituri care nu sunt gestionate in VertiSal.
Termenul de raportare este ultima zi a lunii februarie.

VertiSal Actualizarea 057 din 06.01.2013
*S-au actualizat sarbatorile legale si zilele lucratoare aferente anului 2013.

VertiSal Actualizarea 56 din 02.12.2012
*S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_27112012.zip/27.11.2012).
            In aceasta versiune a validatorului ANAF s-a modificat(corectat) numarul zilelor lucaratoare pentru noiembrie 2012 de la 22 la 21.
            In VertiSal, numarul de zile lucratoare a fost corect si pana acum.

VertiSal Actualizarea 055 din 13.11.2012
*Am dezvoltat aplicatia VertiRVS, care permite pastrarea Registrului de evidenta a salariatilor la sediul angajatorilor, in cazul in care acestia au contractat (externalizat) serviciul de completare si transmitere a registrului.
            Aceasta implica doua componente:
      1. Aplicatia VertiRVS - care va fi instalata la sediul angajatorului si poate fi descarcata de pe www.verticas.ro - pagina https://www.verticas.ro/#descarcare (unde se gasesc si instructiunile de utilizare). Aplicatia VertiRVS este disponibila gratuit.
      2. Optiunea din VertiSal Profesional pentru exportul datelor catre VertiRVS - care poate fi activata contra unui cost suplimentar lunar de 50 lei+TVA, pentru un numar nelimitat de societati. Fisierul obtinut prin aceasta optiune se transmite prin e-mail/discheta/cd/stick sau alte mijloace si se importa in VertiRVS, astfel la angajator se va regasi imaginea fidela a registrului din VertiSal.

*S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_20121004.zip/04.10.2012).
      In aceasta versiune a validatorului ANAF s-a corectat denumirea creantei 616.
VertiSal Actualizarea 054 din 23.09.2012
*A fost modificat calculul contributiilor sociale obligatorii si a impozitului pe venit, pentru venitul cu regim de retinere la sursa, incepand cu 1 septembrie 2012, conform OG 15/2012.
*In lista Cost/salariat format XLS au fost adaugate doua coloane cuprinzand sporurile si primele. Acestea (coloanele L si M) sunt ascunse, dar pot fi afisate daca aceste informatii prezinta interes.

VertiSal Actualizarea 053 din 30.08.2012
*S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (dist_D112_20120824.zip/24.08.2012).
In aceasta versiune a validatorului ANAF s-a actualizat explicatia declaratiei rectificative, incepand cu iulie 2012.
VertiSal Actualizarea 052 din 14.08.2012
*A fost adaugata optiunea de export a sumelor de virat pe card in formatul cerut de Piraeus Bank Romania (disponibila pe Operare>>Plati carduri).

VertiSal Actualizarea 051 din 13.08.2012
*S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (dist_D112_20120810.zip/10.08.2012).
Acesta versiune corespunde Ord. 1045/10.08.2012.

VertiSal Actualizarea 050 din 04.08.2012
      *Incepand cu salariile lunii iulie 2012 au fost adaugate/actualizate categoriile de venituri in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit conform Cap.II Tit.IX^2 din Codul Fiscal. Prin actualizare se transfera automat categoriile "Drepturi de autor si drepturi conexe" in "Drepturi de proprietate intelectuala" si "Venituri profesionale din contracte/conventii civile" in "Contracte/conventii civile si contracte de agent".
            Acestea se gasesc pe Operare>>Date despre salariati, daca la "Fel angajat" avem "Fara contract de munca".
            Pentru categoria "Valorifica produse agricole catre unitati (art.71 d)", exista optiunea (dreapta jos) "Nu face parte din familie care beneficiaza de ajutor social", care influenteaza contributia la asigurari sociale de sanatate.
            Pentru celelalte categosii de venituri in regim de retinere la sursa, exista optiunea (dreapta jos) "Acesta este singurul venit asupra caruia se calculeaza contributia la sanatate", care influenteaza contributia la asigurari sociale de sanatate.
      *Pentru categoria "Drepturi de proprietate intelectuala", in Operare>>Pontaj, este disponibila rubrica "Chelt.deduct" si bifa pentru procent corespunzatoare. Aici se poate completa suma sau procentul(bifat) din venitul brut care urmeaza a fi dedusa din baza de calcul a contributiilor sociale individuale (CAS si sanatate).
      *Au fost adaugate in D112 creantele si tipurile de declaratii rectificative asa cum se regasesc in Proiect de Ordin pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" disponibil pe site-ul ANAF la Transparenta decizionala si a anexei cu validarile disponibila pe http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/primapagina/structura_dunica_A200_31072012.pdf .
            Pana la aparitia validatorului ANAF pentru D112 corespunzator legislatiei in vigoare incepand cu 01.07.2012, nu puteti depune declaratii rectificative pentru luna iulie 2012 si nu puteti depune nici declaratii initiale daca aveti persoane in categoriile de venituri in regim de retinere la sursa.
      *S-a imbunatatit optiunea de import automat a datelor privind salariatii in cazul preluarii in VertiSal a unei societati noi.
            Acum, pe langa incarcarea datelor din fisier (rvs sau xml) cuprinzand raportarea Revisal, care era deja implementata, se poate actualiza istoricul salariilor pentru calculul indemnizatiilor de boala din declaratiile 112 din ultimele luni (recomandat 6), de asemenea importul datelor despre persoanele intretinute in afara celor care se raporteaza in D112 si a sumelor din fisierul de Fise fiscale (dbf sau txt) corespunzator anului curent.
            Optiunea este accesibila pe Sistem>>Import date salariati.
      *A fost adaugata decizia de suspendare pentru Absente nemotivate ale salariatului, în conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern. Poate fi personalizata (in VertiSal Profesional) pe Nomenclatoare>>Configurare CIM/Decizii.
      *A fost actualizata data de 30 noiembrie ca zi de sarbatoare legala (Legea nr. 147/2012).
      *Se permite adaugarea in pontaj a orelor lucrate pentru beneficiarii indemnizatiei de reducere cu 1/4 a timpului de munca si transferul acestora in D112.
      *A fost adaugata lista "Statistica - Numar mediu salariati" (dreapta jos) cuprinzand mediile lunare si anuale.
      *Lista "Situatia efectuarii concediului de odihna" este disponibila si in format Excel.

VertiSal Actualizarea 049 din 14.05.2012
      *A fost adaugata decizia de suspendare pentru Concediu pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani. Poate fi personalizata (in VertiSal Profesional) pe Nomenclatoare>>Configurare CIM/Decizii.
      *La registrul de evidenta al salariatilor, pe langa Registrul salariatilor petru toate contractele, s-a adaugat posibilitatea filtrarii listei Registru salariati numai pentru contractele active,suspendate, detasate sau incetate.
      *S-a adaugat posibilitatea optarii mai facile pentru acordarea sau nu a deducerii personale in luna angajarii. Doar daca luna angajarii este egala cu luna pentru care calculati salariile, la Operare>>Date despre salariati, in zona de editare Date IVG,aveti rubrica "Beneficiaza de deducere in luna angajarii". Prestabilit,la adaugarea unui salariat,
      *In Nomenclatoare>>Parametri>>Alte optiuni, s-a adaugat rubrica "Impozit 16% la V.brut conventii, dr.autor" unde, daca este bifat, pentru conventiile civile si contractele pentru drepturi de autor cu impozit de 16%, se va aplica impozitul asupra venitului brut, fara scaderea contributiilor. Pentru acelesi categorii de contracte, in Operare>>Date despre salariati, puteti opta (in rubrica "Platitor impozit salar") pentru cota de 10%.
      *La Nomenclatoare>>Nomenclator elemente de pontaj, s-au adaugat elementele predefinite "Indemnizatie neconcurenta" - cod S_IND_NECO, care are un regim fiscal specific - se retine numai contributia la CASS si fondul de garantare si "Salarii compensatorii" - cod PSALCOMPEN, cu contributiile specifice.
      *Pe Lista Salariati s-a adaugat o rubrica reprezentand casa de sanatate a salariatilor.
      *S-a modificat algoritmul de recalculare/cumulare a contributiei la sanatate si CAS pentru contracte multiple pentru aceeasi persoana, pentru a nu mai necesita in anumite cazuri interventia manuala in declaratia 112.
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_20120313.zip).

VertiSal Actualizarea 048 din 01.02.2012
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_31012012.zip/31.01.2012).
In aceasta versiune a validatorului ANAF s-a actualizat salariul minim si salariul mediu brut aferent anului 2012.
Dupa aceasta actualizare, se vor putea valida si declaratii D112 aferente anului 2012.

VertiSal Actualizarea 047 din 30.01.2012
      *S-au actualizat in Nomenclatoare>>Parametri salariul de baza minim brut pe tara garatat in plata pentru anul 2012 la 700 lei si castigul salarial mediu brut pentru anul 2012 la 2117 lei.
      *S-a adaugat optiunea de import automat a datelor privind salariatii, cuprinse in fisierul (rvs sau xml) cuprinzand raportarea Revisal.
Optiunea este utila in cazul introducerii in VertiSal a unei societati noi. Este accesibila pe Sistem>>Import date salariati.
      Toate datele cuprinse in fisier sunt importate in programul de salarii VertiSal, inclusiv sporuri la CIM, adrese, suspendari, detasari. Registrul de evidenta a salariatilor este completat in urma importului, inclusiv cu datele aferente salariatilor lichidati, asigurandu-se posibilitatea transmiterii registrului de evidenta a salariatilor din programul VertiSal.
      *In Nomenclatoare>>Parametri>>Alte optiuni, s-a adaugat rubrica "Periodicitate D112" unde se poate opta intre Lunar si Trimestrial (prestabilit este Lunar). Aceasta afecteaza doar modul de completare al noului raport "Obligatii de plata D112", nu afecteaza continutul declaratiei D112.
      *S-a adaugat lista "Obligatii de plata D112" (in Listare>>Liste), care va prezinta sumele pe plata aferente creantelor din declaratia 112, cumulate pe bugete, lunar sau cumulate pe trimestru (in cazul in care la "Periodicitate D112" ati ales "Trimestial").
In lista sunt centralizate sumele din Anexa 1 a declaratiei 112 ale lunii/lunilor la care se refera.
      *Sau introdus validari suplimentare la fisele fiscale si cumulari automate in cazul existentei mai multor contracte pentru acelasi salariat (care rezulta in fise de acelasi tip) in cursul anului.
      *A fost actualizat fisierul de asistenta (Help).
      *Au fost actualizate rapoartele legate de Registrul de evidenta al salariatilor (Registru salariati,Registrul per salariat si Contracte per salariat) pentru a corespunde formatului Revisal 5.0.8.033.
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (kitDUKIntegrator_1_2_8_1_3.zip/09.01.2012).

VertiSal Actualizarea 046 din 14.12.2011
      *S-a trecut la clasificatia COR conform Ordin 1832/2011. Conversia se realizeaza automat. In nomenclatorul de functii, puteti cauta codul COR, atat dupa cod cat si dupa denumire, inclusiv partiale.
      *Pentru trecerea la noua clasificatie COR, se vor intocmi automat acte aditionale (mai putin pentru contractele incetate si cele suspendate/detasate).
Se ofera posibilitatea alegerii modului de numerotare a actelor aditionale.
      *S-a introdus posibilitatea raportarii in Revisal a sporurilor exprimate in procent. Sporurile la CIM se modifica doar prin act aditional. Astfel, la actul aditional de "Modificare salar", aveti un buton "Sporuri CIM", care va permite modificarea/adaugarea/stergerea sporurilor prevazute in CIM.
Pentru sporurile explimate procentual, se bifeaza rubrica "% (Procent)".
      *In Raportul per salariat si Contracte per salariat disponibile la Raportari>>Revisal, procentele sunt aplicate salariului de baza, si sunt exprimate ca suma, ca si in aplicatia Revisal 5.0.8.019 pusa la dispozitie de catre ITM ...(a aparut in 15.12.2011 o versiunea 5.0.8.033, care rezolva problema afisarii sporurilor in procent, dar acum nu mai apare istoricul modificarilor salariului si a sporurilor). In fisierul (rvs) care se transmite, acestea sunt exprimate procentual.
      *Au fost actualizate nomenclatoarele continand motivele de suspendare si incetare.

VertiSal Actualizarea 045 din 04.12.2011
      *S-a adaugat posibilitatea declararii facile a impozitului pe veniturile zilierilor in D112. Pentru aceasta, puteti bifa rubrica "Avem angajati zilieri" din Nomenclatoare>>Parametri...(dreapta sus)>>Alte optiuni. Daca este bifata aceasta rubrica, la crearea declaratiei 112, vi se cere suma reprezentand impozitul pe veniturile zilierilor.
      *S-au adaugat atentionari in cazul apropierii (sau depasirii) datei de sfarsit a perioadei determinate si in cazul apropierii (sau depasirii) datei de sfarsit a suspendarilor sau detasarilor. Daca aveti asemenea cazuri, pe ecranul principal va apare cu rosu textul "Aveti n atentionari!". Dand click pe acest text puteti vizualiza/lista atentionarile respective. Puteti stabili cu cate zile inainte sa primiti atentionari, pe Nomenclatoare>>Parametri>>Alte optiuni>> Nr. zile atentionare perioada determinata respectiv Nr. zile stentionare suspendari.
      *S-a adaugat posibilitatea configurarii/listarii deciziei de incetare CIM in cazul demisiei cu renuntare la preaviz (art.81 alin.7 din Codul Muncii republicat)
      *Sporurile la CIM se modifica acum doar prin act aditional. Astfel, la actul aditional de "Modificare salar", aveti un buton "Sporuri CIM", care va permite modificarea/adaugarea/stergerea sporurilor prevazute in CIM.
Sporurile exprimate in procent, vor putea fi operate doar incepand cu actualizarea urmatoare, care va apare dupa ce ITM va pune la dispozitie varianta modificata a Revisal, care sa cuprinda aceasta facilitate (trebuie sa apara in zilele urmatoare).

VertiSal Actualizarea 044 din 10.11.2011
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (kitDUKIntegrator_1_1_3_1_1.zip/04.11.2011)

VertiSal Actualizarea 043 din 03.10.2011
      *S-a adaugat raportul specific REviSal "Contracte per salariat", disponibil pe Raportari>>Registru evidenta salariati>>Salariati.
      *S-au adaugat 3 butoane in Raportari>>Registru evidenta salariati, acestea permitand Verificarea/Vizualizare erori, Vizualizare fisier XML respectiv Copiere pe discheta a fisierului RVS, aferente ultimului fisier generat.

VertiSal Actualizarea 042 din 26.09.2011
      *S-a actualizat modelul contractului individual de munca conform Ordinului MMFPS nr.1616/2011 privind modificarea si completarea modelului-cadru al contractului individual de munca. S-au actualizat deciziile de lichidare a CIM, pentru a fi in concordanta cu Codul muncii (Legea nr.53/2011), republicat in MO nr.345/2011.
      *Pentru a nu fi nevoie de precizarea modului de repartizare a timpului de lucru pentru fiecare salariat in parte, acesta se poate seta pentru toti salariatii pe Nomenclatoare>>Parametri... stanga sus>>ITM>> rubrica "Repartizare prestabilita timp de lucru, unde se poate alege intre: ore zi, ore noapte si inegal. Salariatii nou angajati vor avea prestabilita repartizarea setata aici. Daca modificati modul de repartizare a timpului de lucru, ca si parametru, la parasirea rubricii puteti alege sa modificati rubrica automat pentru toti salariatii.
      *S-au modificat unele validari legate de REviSal.
      *A fost adaugata posibilitatea de a opta pentru afisarea sau neafisarea CNP-ului pe statele de salarii. In Nomenclatoare>>Parametri... stanga sus>>ITM>>rubrica "Apare CNP pe statul de salarii". Prestabilit este bifat, adica apare.
      *La declaratia 112, in mesajele rezultate in urma verificarii declaratiei, se afiseaza numarul matricol si numele angajatului, pe langa id-ul afisat anterior, pentru o identificare mai usoara a problemelor.

VertiSal Actualizarea 041 din 16.09.2011
      *A fost modificat Registrul de evidenta a salariatilor, versiunea curenta este conforma cu Hotararea nr. 500/2011.
Pentru aceasta este necesar sa verificati/completati informatii suplimentare fata de versiunea anterioara:
      -Verificati forma juridica (au aparut unele noi) si forma de proprietate (persoane juridice) in Nomenclatoare>>Antet societate (dreapta sus).
      -Verificati rubrica Repartizare: Ore de zi/ Ore de noapte/ Inegal, pe Operare>>Date despre salariati>>Detalii (in dreapta rubricii "Program de lucru". S-a completat prestabilit cu "Ore de zi" pentru toate pozitiile.
      -Completati rubricile aferente autorizatiilor de munca (tipul, si valabilitatea) pentru salariatii de cetatenie non UE, pe Operare>>Date despre salariati>>Detalii.
      -La Nomenclatoare>>Parametri, (dreapta sus) tabul ITM, aveti rubrica "Raportez REviSal din VertiSal". Daca este nebifat, operarea modificarilor este mai flexibila, insa nu se asigura coerenta datelor in REviSal.
      -In Operare>>Date despre salariati si >>Detalii, rubricile a caror modificare se face prin acte aditionale sunt marcate in partea dreapta cu portocaliu, daca in parametri aveti bifat "Raportez REviSal din VertiSal.
      -Incepand cu aceasta versiune, suspendarile si detasarile vor fi raportate in REviSal, deci se vor opera numai prin acte aditionale.
      -S-au transferat automat suspendarile gestionate de VertiSal pana acum (pe Detalii>>Stare contract) in Acte aditionale. Daca ati avut cazuri (de exemplu de concediu pentru ingrijire copil), trebuie sa parcurgeti
actele aditionale si sa completati data de sfarsit pentru suspendarile respective. Operarea actelor aditionale a suferit modificari:
      -La Nomenclatoare>>Nomenclator elemente de pontaj, s-a adaugat rubrica "Raportare in REviSal", accesibil pentru sporuri, prin intermediul careia se poate selecta un spor predefinit de catre ITM, spor nepredefinit (propriu firmei) sau sa se opteze ca anumite sporuri sa nu fie raportate in REviSal.
      -La Operare>>Date despre salariati>>Detalii, a fost adaugat un buton "Sporuri prevazute in contractul de munca" (dreapta sus). Prin intermediul formularului corespunzator, se pot opera sporurile prevazute in contractul de munca, pentru a fi raportat in REviSal. Dupa o clarificare oficiala asupra naturii si cuamtumului sporurilor care trebuie completate in REviSal, este posibil ca abordarea sporurilor sa se modifice.
      -S-a modificat continutul raportarilor registrului de evidenta a salariatilor, acum transmitandu-se de fiecare data intreg registrul. Sunt disponibile doua liste: Registrul salariati si Raport per salariat intr-un format similar celui din aplicatia pusa la dispozitie de catre ITM.
      -Se poate obtine direct din VertiSal fisierul .rvs continand datele registrului, care se poate raporta online (legatura din VertiSal, cu completarea automata a utilizatorului si a parolei pentru raportare) sau pe discheta, la ghiseele ITM.
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (kitD112_J_1_5_1/01.09.2011). Contine modificari care afecteaza doar institutiile publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

VertiSal Actualizarea 040 din 04.08.2011
      *S-a modificat adeverinta pentru vechimea in munca, pentru a reflecta cronologic (dupa coloana "data modif.") eventualele adaugari manuale efectuate in lista;
      *S-a adaugat CNP-ul angajatilor pe statele de salarii;
      *S-a corectat mesajul de la finalizarea semnarii electronice a declaratiei 112.

VertiSal Actualizarea 039 din 26.07.2011
      *S-a actualizat aplicatia de lansare VertiSal, acum este disponibila pentru listare situatia lunara a societatilor gestionate in VertiSal. In fisierul excel care se poate genera aveti centralizate si informatiile (pe are le-ati operat) legate de starea declaratiei 112.
      Pentru a selecta luna, in ecanul de intampinare, in tabelul din dreapta selectati luna dorita, apoi apasati butonul "Lista firme".

VertiSal Actualizarea 038 din 21.07.2011
      *S-a adaugat posibilitatea raportarii angajatilor pentru care se beneficiaza de prevederile OUG6/2011 (S.R.L.-D.)
      Pentru aceasta trebuie sa aveti in Nomenclatoare>>Parametri (dreapta sus) bifata optiunea "Avem scutiri,reduceri (somaj, Oug6)". Pentru persoanele pentru care se beneficiaza de facilitatile prevazute de Oug 6/2011 (maxim 4 intr-o luna), la Operare>>Date despre salariati>>Detalii, trebuie selectat la Scutiri/reduceri, "oug_6___" - beneficiar Oug 6/2011.
      Pentru acestia, se beneficiaza numai de scutirea contributiei la CAS angajator, pana la 2022 lei/salariat (conform programelor ANAF).
      Se pot depune declaratii rectificative incepand cu luna februarie 2011 legat de S.R.L.-D.
      *S-au adaugat doua rapoarte :
-CIM suspendate - cuprinzand contractele individuale de munca suspendate (ingrijire copil, concediu fara plata cf. L7/2007) ;
-Scutiri somaj - cuprinzand persoanele pentru care se beneficiaza de scutiri/subventii la somaj;
Listele se gasesc in meniul Listare>>Liste
      *S-a adaugat adeverinta pentru vechimea in munca. Se gaseste in meniul Listare>> Adeverinte>> Adeverinta vechime. Este utila daca modificarile de functii, durata muncii,salariu s-au operat prin acte aditionale si nu direct in Operare>>Date despre salariati.
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (kitD112_J_1_5_0/18.07.2011).

VertiSal Actualizarea 037 din 10.05.2011
      *A fost actualizat modelul contractului individual de munca in concordanta cu Legea 40/2011:
            -La cap.L "Alte clauze" s-a adaugat: "salariatul este obligat sa respecte prevederile Regulamentului Intern si ale Fisei Postului"
            -La cap.M "Drepturi si oblig.", (2) "obligatii salariat" s-a adaugat: "obligatia de a se supune obiectivelor de performanta individuale impuse, precum si criteriilor de evaluare a realizarii acestora"
            -La cap.M "Drepturi si oblig.", (2) "obligatii angajator" s-a adaugat: "sa evalueze salariatul numai dupa obiectivele de performanta individuale impuse, precum si dupa criteriile de evaluare a realizarii acestora"
      *S-a adaugat posibilitatea editarii Actului aditional pentru modificarea contractului individual de munca in concordanta cu Legea 40/2011.Modelul configurabil poate fi editat (VertiSal Profesional) pe Nomenclatoare>>Configurare CIM/decizii>>Act aditional modificare CIM 2011.
            Inainte de listarea actelor aditionale trebuie sa verificati la Operare>>Date despre salariati>>Detalii in rubricile: perioada proba, preaviz concediere si preaviz demisie, ca valorile respective sa respecte Legea 40/2011.
            Pentru a edita actul aditional, se adauga la Acte aditionale o pozitie si se selecteaza la natura modificarii "Modificare articole CIM". Se completeaza numarul, data si data la care se aplica modificarea (prestabilit 30.04.2011), dupa care se merge pe listare (iconita imprimanta).
      *S-a adaugat posibilitatea suportarii de catre salariat a impozitului aferent tichetelor la calculul dinspre Net spre Brut. Optiunea se poate activa bifand la Nomenclatoare>>Parametri>>...in dreapta ...Optiuni>>"Impozit tich.suportat de sal. Net>Brut". Afecteaza calculul doar in cazul operarii salarului net in pontaj.
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (kitD112_J_1_3_0/06.05.2011 cu aplicare din 09.05.2011).

VertiSal Actualizarea 036 din 13.04.2011
      *A fost actualizat fisierul de asistenta (Help).
      *S-a adaugat posibilitatea stabilirii salariului tarifar pe ora. Optiunea se poate activa bifand la Nomenclatoare>>Parametri>> ...in dreapta ...Optiuni>>Avem salarii stabilite ca suma pe ora.
Se calculeaza in acest mod pentru salariatii la care se completeaza pe Operare>>Date despre salariati rubrica Salar/ora.
      *S-a actualizat programul folosit la validarea declaratiei 112, pus la dispozitie de ANAF (kitD112_J_1_2_1/04.04.2011).