Cu VertiSal

Actualizări program salarii VertiSal
VertiSal Actualizarea 101 din 06.11.2017
      *Au fost implementate modificarile necesare aplicarii ORD 1.024 din 20 iulie 2017 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", care se aplica incepand cu salariile lunii octombrie 2017.
            * ATENTIE!!! A fost modificat nomenclatorul "Tip asigurat", astfel, unde aveti persoane fara contract, care sunt clasificate la "Alte categorii de persoane care realizeaza venituri asimilate salariilor", va trebui sa cautati in lista actualizata pozitia la care se incadreaza dupa nomenclatorul actual, si sa alegeti una din codificarile respective. Conform specificatiilor tehnice, pe codificarea "Alte categorii de persoane care realizeaza venituri asimilate salariilor" se vor raporta incepand cu octombrie 2017 doar persoanele care nu pot fi incadrate in celelalte tipuri.
            *Tipurile de asigurati sunt definite strict in ordin din punctul de vedere al retinerilor care se aplica, in anexa 5. Aplicatia VertiSal propune retinerile standard la modificarea tipului de asigurat.
            *Pentru neplatitorii de impozit pe venit, trebuie sa precizati pe Operare>>Date despre salariati - motivul scutirii. Se alege din lista de valori disponibila.
            *Pentru persoanele straine care poseda NIF (CNP incepe cu cifra 9), trebuie precizat CIS - "codul unic de identificare din sistemul de asigurari de sanatate". Se poate completa pe Operare>>Date despre salariati, rubrica CIS, situata sub Casa de sanatate.
            *La concediile medicale, s-a adaugat rubrica "Data aviz DSP". Avizul de la directia de sanatate se completeaza numai pentru declararea concediilor medicale acordate persoanelor asigurate aflate in incapacitate temporara de munca ce au urmat un tratament in strainatate pentru afectiuni care nu pot fi tratate in tara sau care si-au pierdut capacitatea de munca in timp ce se aflau in alta tara in interes de serviciu sau in interes personal, conform prevederilor legale in vigoare.
            *In cazul acordarii ajutoarelor de deces, acestea se opereaza incepand cu luna octombrie 2017 pe Operare>>Ajutoare deces, unde trebuie sa precizati mai multe detalii. Acestea se transfera automat in declaratia D112 la crearea acesteia.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_01112017.zip).

VertiSal Actualizarea 100 din 07.09.2017
      A fost adaugata adeverinta "Venit pt. OG4" pe Listare>>Adeverinte, pe care angajatorul este obligat sa o elibereze salariatului, la solicitarea acestuia, in vederea completarii de catre salariat a declaratiei pe proprie raspundere pe modelul prevazut in anexa la Ordinul nr. 2343/2017, pentru incadrarea la exceptia prevazuta la art.140, alin. (3) lit. e) din Codul fiscal (pentru salariatii cu doua sau mai multe contracte de munca).
      Pentru veniturile din salarii aferente lunii august 2017, salariatii pot depune declaratia pe propria raspundere pana cel tarziu la 10 septembrie 2017, pentru lunile care urmeaza, pana la data de 5 a lunii urmatoare.

VertiSal Actualizarea 099 din 04.09.2017
      *Au fost implementate modificarile necesare aplicarii OG nr.4/2017, care modifica incepand veniturile aferente lunii august 2017, pentru persoanele incadrate cu CIM, baza de calcul a contributiei de asigurari sociale (CAS) datorata de angajator sau persoane asimilate acestuia (art.140 din Codul fiscal) si a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de angajator sau persoane asimilate acestuia (art. 158 alin. 3 din Codul fiscal).
      Trebuie sa marcati in Operare>>Date salariati, "Exceptie calcul CAS,CASS angajator la salariul minim" (zona cetrala a formularului, Date impozit) contractele de munca care se incadreaza la exceptii.
      Exceptiile de la calculul CAS,CASS angajator la salariul minim (OG nr. 4/2017) sunt:
            -elevi sau studenti, cu varsta pana la 26 ani, aflati intr-o forma de scolarizare;
      -ucenici, potrivit legii, in varsta pana la 18 ani;
            -persoane cu dizabilitati carora li se recunoaste prin lege posibilitatea de a lucra mai putin de 8 ore pe zi;
            -pensionari pentru limita de varsta in sistemul public de pensii;
            -persoanele care realizeaza in luna venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca iar baza lunara de calcul cumulata aferenta acestora depaseste salariul minim brut pe tara.
*A fost adaugata in Operare>>Pontaj, pentru contractele cu program de lucru ore/luna, o rubrica in care trebuie precizat numarul de zile in care sau realizat acestea. Se foloseste la calculul contributie angajatorului la CAS si CASS.
      *A fost adaugata in Raportari>>Declaratia 112, , incepand cu luna august, lista "Baza calcul OG4" care prezinta salariati cu CIM la care baza CAS si CASS angajator este plafonata.
      *A fost implementata OUG 60/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Incepand cu luna septembrie 2017, se va calcula contributia la fondul de solidaritate sociala la salariul minim brut pe tara, nu la jumatate din acesta cum era anterior, deci practic contributia se dubleaza. Afecteaza societatile care au cel putin 50 de angajati.
      *A fost adaugata adeverinta "Lichidare" care cuprinde informatiile necesare calculului concediilor medicale si incadrarii in deducerile pentru pensii private si pentru asigurari de sanatate, la viitorul loc de munca.
      *A fost completata adeverinta pentru concedii medicale cu detaliile concediilor. Daca nu doriti cuprinderea detaliilor in adeverinta, puteti debifa rubrica "Afisez detalii concedii" aflata in dreapta datelor specifice adeverintelor pentru sanatate si concedii medicale.
      *Lista Obligatii de plata contine acum si contributia la fondul de solidaritate sociala, care se plateste in contul unic - buget de stat, si se declara in declaratia 100.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_30082017.zip).

VertiSal Actualizarea 098 din 20.06.2017
      *A fost adaugata posibilitatea efectuarii unor salvari de siguranta incrementale a fisierelor aplicatiei VertiSal, prin apasarea unui buton sau programat prin Task Scheduler/Scheduled Task. Detalii in fisierul de asistenta.
      *A fost adaugata posibilitatea gestionarii programului redus pentru munca de noapte. Daca utilizati aceasta modalitate de compensare a muncii de noapte, bifati pe Nomenclatoare>> Parametri>> ITM>>Avem program redus pt. munca de noapte. Prestabilit este nebifat, mergandu-se pe plata unui spor pentru orele de noapte.
      Daca este bifat, in Operare>>Pontaj, in continuarea rubricii "Ore noapte" aveti rubrica "+prog.redus cu ... ore". Pentru un program de noapte uzual de 8 ore, in rubrica "Ore noapte" se trec 7 ore +prog.redus cu 1 ore. Orele astfel operate se reflecta distinct in foaia de prezenta, state de plata si fluturasi. Pentru operare facila, este recomandat sa completati in Nomenclatoare>>Parametri 0 la procent ore noapte.
      *A fost modificata adeverinta pentru concedii medicale, pentru a contine ca informatie aditionala, numarul de zile de concediu medical in ultimele 24 de luni, pentru indemnizatiile cod 12,13 si 14. Modificarea nu apare ca urmare a modificarii prin lege a anexei 19, ci dupa solicitarile medicilor, sustinute si prin modele publicate de unele case de sanatate pe site-urile proprii (de exemplu CASCluj).
      *A fost adaugat formatul de alimentare card pentru ING online banking pe langa cel anterior.
      *A fost actualizat fisierul de asistenta (Help).
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_24032017.zip)

VertiSal Actualizarea 097 din 09.03.2017
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_09032017.zip).
Versiunea curenta este actualizata pentru luna februarie 2017.

VertiSal Actualizarea 096 din 09.03.2017
      *A fost introdusa o verificare suplimentara a actualizarii castigului salarial mediu brut in Nomenclatoare>>Parametri.
      *La momentul transmiterii acestei actualizari, ANAF NU a pus inca la dispozitie programul folosit la validarea declaratiilor 112 actualizat pentru luna februarie 2017.
      Versiunea curenta de validator NU are actualizat venitul mediu brut pentru luna februarie 2017 la 3131 lei, in consecinta, pana la o noua actualizare a validatorului ANAF o sa primiti erori de validare in legatura cu CAS, la persoanele cu concediile medicale.
      Chiar daca nu aveti concedii medicale, depunerea declaratiilor 112 aferente lunii februarie 2017 este inca blocata pe site-ul ANAF, recipisele continand:" R_DEC_FEB: In acest moment nu se poate depune D112 pentru luna de raportare februarie 2017".

VertiSal Actualizarea 095 din 01.03.2017
      *A fost actualizat castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017 la 3.131 lei, incepand cu luna februarie, potrivit L.7/ 16 februarie 2017 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017.
            Daca ati operat concedii medicale aferente lunii februarie si nu ati actualizat in prealabil parametrul "Salariul mediu brut pe economie" la 3131, va trebui sa parcurgeti toate concediile, ( Modifcare+parcurgerea rubricilor cu Enter sau Tab), pentru a se recalcula CAS conform noii valori.
      *A fost adaugata optiunea de a acorda tichete de masa cu valori diferite pe salariati, cu filtrare multicriteriala. Optiunea se activeaza bifand pe pe Nomeclatoare>>Parametri>>Optiuni>>Acordam tichete de masa cu valori diferite. Nu poate fi folosita in modul "operare tichete cu serii", ci doar in modul "operare numar/suma tichete".
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_20022017.zip).
Versiunea curenta de validator NU are actualizat venitul mediu brut pentru luna februarie 2017 la 3131 lei, in consecinta, pana la o noua actualizare a validatorului ANAF o sa primiti erori de validare in legatura cu CAS, la persoanele cu concediile medicale.

VertiSal Actualizarea 094 din 08.02.2017
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_07022017.zip). Validatorul este actualizat pentru ianuarie 2017, prin limitarea bazei de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate la 5 salarii medii, asa cum era limitata si in calculul salariilor pentru luna ianuarie 2017.

VertiSal Actualizarea 093 din 02.02.2017
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_31012017.zip). Versiunea de validator este actualizata partial pentru anul 2017.
In validatorul curent, ANAF a omis limitarea bazei de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate la 5 salarii medii, pentru luna ianuarie 2017, dar fiind doar o avertizare, se poate transmite declaratia.

VertiSal Actualizarea 092 din 18.01.2017
      *Au fost marcate ca sarbatori legale in care nu se lucreaza zilele de:
            - 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane, potrivit art. unic din Legea nr. 176/2016;
            - 1 iunie, potrivit art. unic din Legea nr. 220/2016.
      *In situatia in care incepeti operarea unei firme in aplicatia VertiSal in cursul anului, acum se pot opera zilele de concediu de odihna efectuate in lunile dinaintea lunii de pornire in VertiSal, pentru a avea situatia reala in rapoartele referitoare la efectuarea concediului de odihna. Se pot opera pe Operare>>Concedii boala>>Actualizare baza calcul. Pe langa numarul de zile de concediu de odihna efectuat in fiecare luna, trebuie precizat cel putin salariul de incadrare, pentru lunile cu zile de concediu.
      *Puteti opta pentru afisarea in formularul de pontaj a venitului net (intre venitul brut si restul de plata). Pe Nomenclatoare>>Parametri>>Alte (dreapta, sus) aveti rubrica "Afisez venit net in Operare>>Pontaj). Prestabilit este nebifat.
      *Pe foaia de prezenta sunt evidentiate zilele/orele recuperate din suplimentarele lunii(lor) anterioare, atunci cand se acorda ore/zile libere in contul lor. S-a adaugat pe foaia prezenta elementul "Oc" - "ore libere platite compensate din suplimentarele perioadei anterioare". Pentru distribuirea pe zile, trebuie micsorat numarul de ore lucrate, atunci cand nu este zi intreaga recuperata. Cand este o zi intreaga recuperata, se selecteaza tipul "Oc".
      *A fost adaugata o avertizare inaintea implinirii a 18 ani de catre angajatii minori.
      *A fost adaugata posibilitatea exportului in Excel a listei Angajari/Lichidari.
      *Puteti opta ca pe fluturasii detaliati sa se afiseaza si suma neta pentru sporurile si primele acordate ca sume nete (in paranteze inainte de suma bruta). Pe Nomenclatoare>>Parametri>>Alte (dreapta, sus) aveti rubrica "Afisez pe fluturasii detaliati suma neta pt. sporuri/prime nete"). Prestabilit este bifat. De asemenea, acum se afiseaza si numarul de tichete acordate.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_13012017.zip). Inca nu a fost pusa la dispozitie versiunea de validator actualizata pentru anul 2017.

VertiSal Actualizarea 091 din 22.08.2016
      *A fost modificata adeverinta pentru concediu pentru cresterea copilului in concordanta cu Hotararea 449/2016 pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Adeverinta va cuprinde veniturile realizate in luna nasterii copilului si in ultimele 24 luni anterior datei nasterii copilului.
      *A fost actualizat Registrul de evidenta a salariatilor pentru a permite radierea unui salariat sau contract.
Radierea se utilizeaza cand s-a inregistrat si transmis din greseala un salariat.
- astfel un contract intocmit gresit si transmis poate fi marcat logic ca sters prin bifarea rubricii "Radiat" in Raportari>>Revisal>>Contracte.
- pentru clientii care au optiunea VertiRVS la VertiSal Profesional pt. actualizarea Revisal la sediul angajatorilor, acesta va fi actualizat automat la sediul angajatorilor odata cu primul export.

VertiSal Actualizarea 090 din 30.06.2016
      *A fost adaugata posibilitatea gestionarii in VertiSal a veniturilor neimpozabile (codouri oferite salariatilor, ajutoare pentru nastere, pentru boli incurabile, indemnizatii primite pe perioada delegarii/detasarii in limita plafonului neimpozabil, etc) pentru care nu se datoreaza impozit pe venit si nici contributii sociale obligatorii. Acestea apar pe fluturasi detaliati si pe o lista centralizatoare, dar nu apar in statul de salarii.
      Se definesc pe Nomenclatoare>>Elemente de pontaj, unde se codifca incepand cu litera 'N'.
      Se opereaza pe Operare>>Venituri neimpozabile.
      Am predefinit ca venituri neimpozabile "Cadou 8 Martie" (N_8MARTIE) - pe Configurare, permite acordarea pentru salariatele, din compartimentul /compartimentele selectate, a cadoului cu acesta ocazie; "Cadou pentru copii minori" (N_C_COPII) - pe Configurare permite acordarea automata a sumei completate pentru fiecare copil minor, regasit ca intretinut, la salariatii din compartimetul/compartimentele selectate. La selectarea venitului Cadou pentru copii aveti disponibila rubrica Detalii, unde este afisat numele si varsta copiilor minori ai salariatului selectat.
      *A fost actualizat Registrul de evidenta a salariatilor conform specificatiilor tehnice ale REVISAL 6.0.5
      - au fost adaugate ocupatii conform COR actualizat la nivelul OMMFPSPV nr. 2196/05.11.2015, au fost modificate unele denumiri si au fost recodificate sau eliminate unele ocupatii. Majoritatea modificarilor sunt gestionate automat. Veti primi mesaje de atentionare daca trebuie sa efectuati modificari.
      - incepand cu versiunea curenta, vor putea fi înregistrati salariati apatrizi (la Nationalitate, la finalul listei gasiti A1 - "Apatrid fara drept de sedere in UE" si A2 -"Apatrid cu drept de sedere in UE")
      - incepand cu versiunea curenta, trebuie precizata tara de domiciliu / resedinta a salariatului, pe Adresa>>Tara (stanga sus). Prestabilit am completat "Romania" pentru toate pozitiile. Modificati unde aveti salariati cu domiciliul in strainatate.
      - a fost actualizat Nomenclatorul temeiurilor de incetare contracte de munca
      - a fost modificat Raportul per salariat, acum continand mai multe informatii
      - la import date salariati din fisier RVS, acum se gestioneaza ambele formate (5.0.8 si 6.0.5/4)
      - pentru clientii care au optiunea VertiRVS la VertiSal Profesional pt. actualizarea Revisal la sediul angajatorilor, acesta va fi actualizat automat la sediul angajatorilor odata cu primul export (incepand cu luna iunie deschisa)
      Modificarile pe partea de Revisal se aplica odata cu accesarea lunii iunie 2016.
      Dupa cum se precizeaza pe https://www.inspectiamuncii.ro/reges, cu varianta Revisal veche se poate raporta in paralel pana la 1 august 2016 (pana ieri scriau 1 iulie).
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_13062016.zip).

VertiSal Actualizarea 089 din 03.06.2016
      *A fost adaugata posibilitatea listarii fluturasilor de salariu detaliati (buton in dreapta fluturasului standard), care cuprind informatii despre toate sporurile, primele, retinerile si garantiile bifate in Nomenclatoare>>Nomenclator elemente pontaj in rubrica "Elementul apare distinct pe fluturasul detaliat".
Prestabilit sunt bifate toate elementele de pontaj.
Optiunea poate fi utilizata incepand cu salariile lunii ianuarie 2016.
De asemenea la statul de plata in format xls, se poate opta pentru detalierea elementelor de pontaj bifate pe Nomenclatoare>>Nomenclator elemente pontaj>>"Elementul apare distinct pe fluturasul detaliat".
      *A fost adaugata posibilitatea editarii statului de avans in format Excel.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_30052016.zip) - actualizare salariu minim brut pe economie.

VertiSal Actualizarea 088 din 09.05.2016
      *A fost actualizat în Nomenclatoare>> Parametri "Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata" la 1250 incepand cu 1 mai 2016.
*A fost reproiectat modulul de Operatii de grup. Pe Operare>>Operatii de grup>>Modificare salarii/functii se pot acum genera automat acte aditionale.
*Din Operare>>Acte aditionale se pot crea printr-o apasare pe buton fisiere PDF individuale pentru toate modificarile operate prin Operare>>Operatii de grup>>Modificare salarii/functii, identificate printr-o data de aplicare si o explicatie. Tot pentru aceste modificari se poate edita o decizie de modificare a salariului, al carui text poate fi modicat, si o anexea cu privire la luarea la cunostinta a deciziei.
      *A fost actualizat fisierul de asistenta (Help) pentru a reflecta modificarile din Operatii de grup.
      *A fost implementata decizia de suspendare pentru concediu paternal (art.51. alin.1, lit.c).

VertiSal Actualizarea 087 din 17.02.2016
      *A fost adaugata optiunea de a afisa semnatura reprezentantului societatii si a salariatului pe fiecare pagina a contractului individual de munca.
      Pe Nomenclatoare>>Parametri>>Alte (dreapta, sus) aveti rubrica "CIM se semneaza pe fiecare pagina". Prestabilit rubrica nu este bifata.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 205, pus la dispozitie de ANAF (D205_16022016.zip).

VertiSal Actualizarea 086 din 01.02.2016
      *A fost adaugata Adeverinta concedii medicale conform Ordinului nr. 43/8/2016 publicat in Monitorul Oficial nr. 46 din 20 ianuarie 2016.
      *A fost actualizat modul de calcul pentru impozitul din veniturile din Drepturi de proprietate intelectuala (art.72).
      *A fost adaugat pe Nomenclatoare>>Parametri tabul "Vector" (dreapta sus), unde puteti demarca contributiile care nu se regasesc in vectorul fiscal al sociatatii. Prestabilit sunt marcate toate ca fiind datorate. Daca o contributie demarcata are valoarea 0, aceasta nu va fi declarata in D112.
      *A fost adaugata pe Nomenclatare>>Paramatri>>Alte. opt., rubrica "Cota impozit ven. asociere micro", unde puteti selecta intre valorile 1,2,3, prestabilit este 3. Valoarea este folosita ca si cota de impozit pentru veniturile din asocierea fara personalitate juridica dintre PF si PJ microintreprinderi titlu III(art.125).
      *A fost actualizata Declaratia 205 pentru 2015. Termen de raportare 29.02.2016.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 205, pus la dispozitie de ANAF (D205_11012016.zip).
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_27012016.zip).

VertiSal Actualizarea 084 din 18.01.2016
      *A fost actualizat în Nomenclatoare>>Parametri "Salariul mediu brut pe economie" la 2681 incepand cu 1 ianuarie 2016.
      *Au fost actualizate cotele de deduceri incepand cu 01 ianuarie 2016 si deducerea degresiva prin adaptarea formulei anterioare. "Deducerea personala, precum si celelalte sume fixe, exprimate in lei, se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice" - conform codului fiscal art.66(1) - ordin care nu a aparut.
      *A fost adaugata posibilitatea gestionarii contributiilor la asigurari voluntare de sanatate. Se opereaza similar contributiior la fondurile de pensii facutative.
Acces din Operare>>Asig. voluntare sanatate sau Operare>>Pontaj>>Asig.pens/san. Din formular este disponibila "Adeverinta asigurare voluntara de sanatate".
Pe Listare>>Liste>>Asig.vol.sanatate aveti acces la "Situatia contributiilor pentru asigurarile voluntare de sanatate".
      *Pentru formatul de export carduri Raiffeisen (excel pt. multcash), pe "Data platii/Cont" se poate preciza contul platitor, care poate fi altul decat cel din Antet societate.
      *Pe statul de salarii in format Excel s-a detaliat rubrica de Avans in :avans, prime incasate in avans si tichete.
      *Au fost revizuite majoritatea rapoartelor din punctul de vedere al aspectului/fontului.
      *Indemnizatiile primite pe perioada delegarii se opereaza la Sporuri: "Indemnizatie delegare peste plafon neimp.2.5x" in luna in care se aproba decontul.
Indemnizatiile primite pe perioada detasarii/deplasarii se opereaza la Prime, iar impozitul si contributiile se retin la fiecare plata.
      *Au fost adaugate avertizari in ecranul principal privind validitatea CNP-urilor si apropierea de 18 ani pentru copiii aflati in intretinere. Incepand cu anul 2016, pentru copii minori beneficiaza de deducere ambii parinti.

VertiSal Actualizarea 083 din 29.07.2015
      *A fost actualizat în Nomenclatoare>>Parametri "Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata" la 1050 incepand cu 1 iulie 2015.
      *A fost adaugat formatul de export carduri pentru ING si un nou format pentru Raiffeisen (excel pt. multcash, pe langa formatul DBF anterior).
      *A fost adaugat posibilitatea calcularii deducerii la impozit fara a se tine cont de tichete. Acesta nu este modul corect (legal) de calcul, dar optiunea a fost solicitata pentru a putea reface perioade prelucrate in alte aplicatii, care aveau aceasta abordare. Optiunea se poate activa debifand rubrica "Includ tichetele lacalcul deduceri" din Nomenclatoare>>Parametri>>Optiuni.
      *Pentru societatile care au conventii cu AJOFM/ANOFM - care au in Nomenclataare>>Parametri bifata rubrica "Avem scutiri,reduceri(somaj;OUG6)", in Nomenclatoare>>Antet societate, sub rubrica "Banca" se poate preciza Trezoreria si contul care sa apara pe documente in relatia cu AJOFM/ANOFM.
      *A fost implementata Decizia de incetare a contractului individual de munca - notificare in perioada de proba conform art.31 alin.3 (renuntare din partea salariatului sau a angajatorului la perioada de proba).
      *A fost imbunatatit importul datelor despre salariati din REviSal. Daca nu sunt dubluri in numerele contractelor, se genereaza numarul matricol din numarul contractului. Altfel aveti mai multe date in fisierul excel generat pentru a controla importul.
      *REviSal - s-a creat posibilitatea listarii raportului per salariat pentru toti salariatii. Se creaza fisiere PDF individuale in directorul lunii curente.
      *Sa pot adauga adrese pe Operare>>Adrese si pentru salariatii lichidati, pentru situatia in care adresele nu au fost completate initial si sunt cerute frecvent adeverinte.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_01072015.zip) - a fost modificat salariul minim incepand cu 1 iulie.

VertiSal Actualizarea 082 din 05.05.2015
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_30042015.zip).
      Prin aceasta actualizare s-a corectat rotunjirea bazei de calcul a contributiei la CAS pentru perioadele de concediu medical.

VertiSal Actualizarea 081 din 18.03.2015
      *Prin Ordinul 141/2256/1569 (MO 139/2015) a fost adaugata o noua subventie, prevazuta la art. 28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior, potrivit art.I pct.2.
      Aceasta a fost implementata in VertiSal. Se poate acorda selectand in Operare>>Date despre salariati>>Detalii>> Scutiri/Reduceri - codul s28_L335.
      Angajatorii care au incheiat conventii inainte de 1 martie 2015 cu agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti, pentru subventia prevazuta la art. 28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificarile ulterioare, au obligatia de a declara aceste sume prin depunerea de declaratii 112 rectificative pana la 31 martie 2015, inclusiv in situatia in care suma cuvenita lunar a fost dedusa de catre angajator din contributia pe care acesta este obligat, conform legii, sa o vireze lunar in contul bugetului asigurarilor pentru somaj, potrivit art.II pct.2, pct.3, pct.4.
      Pentru luna pentru care angajatorii nu depun declaratii rectificative, suma cuvenita lunar conform art.28 alin.(1) din Legea nr.335/2013, cu modificarile ulterioare, nu se acorda, potrivit art.II pct.5
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_02032015.zip), pentru a face posibila raportarea noii subventii.

VertiSal Actualizarea 080 din 12.02.2015
      *Pentru societatile care au pe Nomenclatoare>>Parametri>>Optiuni bifata optiunea "Apare concediul ramas pe fluturasi", pe fluturasi in rubrica zile concediu ramas, se va tine cont si de zilele ramase din anul anterior.

VertiSal Actualizarea 079 din 03.02.2015
      *Conform L.12/2015, la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
      In acest sens, incepand cu luna ianuarie 2015, in Nomenclatoare>>Parametri>>Config, nu mai poate fi bifata optiunea "Concediul de odihna se diminueaza cu Co. medical".
      *S-a corectat transferul in 2015 al zilelor de concediu de odihna ramase neefectuate la sfarsitul anului 2014. Acum se tine cont si de perioadele de suspendare a contractului pentru concediul pentru cresterea copilului.

VertiSal Actualizarea 078 din 26.01.2015
      *S-au actualizat in aplicatie, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la 975 lei si castigul salarial mediu brut pe anul 2015 la 2.415 lei, incepand cu luna ianuarie 2015.
      *Zilele de concediu de odihna ramase neefectuate la sfarsitul anului 2014, se vor transfera automat in anul 2015, la inchiderea lunii decembrie 2014, sau la prima accesare a lunii ianuarie 2015 in cazul in care aveti deschisa luna ianuarie la momentul actualizarii. Zilele respective se regasesc in Operare>>Date despre salariati>>Concediu de odihna anual ... ramas an precedent.
Incepand cu ianuarie 2015, situatia efectuarii concediului de odihna este mai detaliata si a fost creat un nou raport care cuprinde situatia pe luni a concediului de odihna acordat.
      *A fost modificata adeverinta pentru sanatate, astfel bolile cardiovasculare nu mai diminueaza numarul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat conform Ord.1449/789/2014.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_23012015_c.zip)
      *In urma actualizarii curente, pe Sistem>>Versiune, trebuie sa aveti Salar010.exe 10.4.2.

VertiSal Actualizarea 077 din 17.12.2014
      *A fost actualizata adresa pentru depunerea declatiei 112, aceasta devenind:
https://decl.anaf.mfinante.gov.ro


VertiSal Actualizarea 076 din 24.11.2014
      *S-a introdus posibilitatea importului zilierilor din fisier Excel. Pentru aceasta aveti un fisier cu structura ceruta in VertiSal\Utile\(PtImportZilieriAAAALL.xls) si butonul "Import din fisier XLS" in Operare>>Zilieri.
      *A fost adaugat raportul "Situatia compensarii orelor suplimentare", accesibil pe Listare>>Liste>> ...in partea de jos, butonul "Compens. ore supl.". Situatia prezinta orele suplimentare stabilite ca urmand sa fie compensate cu zile libere sau platite in lunile urmatoare, originea lor, modul de compensare si orele ramase de compensat.
*In Nomenclatoare>>Parametri, dreapta sus, >> Alte>> puteti seta "Nr.mediu ore pt. calcul ore suplimentare". Daca lasati 0 (zero) calculeaza ca si pana acum (in functie de numarul de ore lucratoare din luna), altfel foloseste valoarea introdusa.
      *A fost actualizat programul folosit la validarea declaratiilor 112, pus la dispozitie de ANAF (D112_18112014.zip)
      *A fost actualizat fisierul de asistenta (Help).